Аватар или новата ми мания


Всеки, който ме познава знае, че съм маняк на тема научна фантастика. Книги, филми, сериали - изобщо всичко. Така че когато се задава някой голям научно-фантастичен филм задължително трябва да го видя. В случая говорим за филма на Джеймс Камерън "Avatar", чиято прмиера в България е на 18.12.2009г. Както пише на постера, той е и създател на класиката "Титаник" (която всеки я знае и я е гледал). По принцип когато се говори, че един филм ще промени възгледите ни за съвременното кино, почти винаги оставаме разочаровани. Предвид двата излезли вече трейлъра на "Avatar", много се надявам да не се случи и същото с този филм. Ето и един трейлър (слагам по-малкя, защото в другия има тврде много спойлери):



"Avatar" разказва историята на бивш пехотинец, който по време на битка е бил ранен и е парализиран от кръста надолу. Той е избран да участва в програмата "Avatar", която ще му позволи отново да ходи. Така Джейк се озовава на Пандора - планета намираща се в системата Алфа Кентавър. Нейното местно население са На'ви, които физически са много по-силни от човека. Докато хората навлизат все по-дълбоко в джунглите на Пандора,в търсене на ценен минерал, На'ви използват бойните си умения, за да защитят териториите и ресурсите си. Тъй като хората не могат да дишат въздуха на Пандора, те пренасят съзнанията си в така наречените аватари - генетично отгледани хибриди между хора и На'ви. Така Джейк бива изпратен в джунглите като разузнавач. Не след дълго среща женска На'ви на име Нейтири, в която се влюбва. Пехотинецът успява да се интегрира в един от клановете на На'ви и по този начин той се озовава хванат между военните сили на Земята и На'ви.
Принуден е да избере страна във войната, която ще реши съдбата на Пандора.
Революционното на този филм ще бъде не толкова историята (която за фен на научната фантастика като мен си е страхотна), а новаторските технологии, използвани за заснемането на филма, и уникалните изгледи. Както се вижда в трейлъра, Пандора е една изключително красива планета изпълнена с живот. Филмът ще въде във формат 3D, което предвещава потапяне в атмосферата на далечната планета. Да се надяваме, че създателите наистина са успели да надминат себе си :). Както казах премиерата в България е на 18.12.2009г. тоест този петък. Аз ще го гледам в събота най-вероятно :D в Cinema City, защото там са най-хубавите (по мое мнение) екрани за 3D в Пловдив. Очакванията за филма са много големи, затова ще видим дали ще се оправдаят след 18ти ;)

0 Response to "Аватар или новата ми мания"

Публикуване на коментар